Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνάντηση Κρίτωνα Αρσένη με γραμματεία SOSτε το ΝΕΡΟ.


   Μέλη της γραμματείας του Συντονιστικού πολιτών και φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ, συναντήθηκαν χθες με τον ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.
   Στην συνάντηση έγινε συζήτηση για τις δράσεις του συντονιστικού. Θετική εντύπωση προκάλεσε στον κ. Αρσένη η ιδέα του Δημοψηφίσματος για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι είναι ένα γεγονός που θα βάλει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης απέναντι στο πρόβλημα. Ακόμη θεώρησε πολύ σημαντική την προώθηση από το Συντονιστικό της πανευρωπαϊκής ψηφοφορίας www.right2water.eu .
   Στη συζήτηση αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης στην Μ. Βρετανία όπου σε 4 χρόνια η τιμή αυξήθηκε κατά 50%, σε 8 χρόνια τα κέρδη των ιδιωτών εκτοξεύθηκαν στο 147%, τριπλασιάστηκαν οι διακοπές του νερού, αυξήθηκαν τα κρούσματα δυσεντερίας ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν καταδικαστεί 24 φορές για παράβαση της νομοθεσίας περί περιβάλλοντος.
   Στο τέλος της συζήτησης εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθεί στο δυναμικό του Συντονιστικού, και να συμβάλει από την δική του θέση στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου