Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.


Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει την πώληση της ΕΥΑΘ ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται. Δεν είναι εμπόρευμα ή μια χρηματιστηριακή αξία προς απόδοση κέρδους αλλά ένα απαραίτητο για τη ζωή φυσικό αγαθό στο οποίο όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση", ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει την πώληση της ΕΥΑΘ .
"Οι άνθρωποι της πόλης μαζί με τους δήμους πρέπει να βγουν μπροστά και να προστατέψουν αυτό το κοινωνικό αγαθό. Είναι αναγκαίο οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας ακόμη και συνεταιρισμό προκειμένου το νερό να μείνει στα χέρια των πολιτών. Συντονισμένα  το αυτοδιοικητικό κίνημα πρέπει να αποτρέψει στο έγκλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση", επισήμανε στη συνέχεια.
"Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η ΕΥΑΘ να πέσει στα χέρια ιδιωτών", κατέληξε στη δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά με ψήφισμά  του έχει ήδη ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού από τον Ιούνιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου