Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ζητά το συντονιστικό «πολιτών και φορέων»

Τη μη ιδιωτικοποίηση του 51% του ποσοστού της ΕΥΑΘ ζητά το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSΤΕ το νερό», που διοργανώνει τη Δευτέρα στις δώδεκα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΥΑΘ.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα μέλη του συντονιστικού, παρουσία και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του ΕΚΘ μίλησαν ακόμη και για την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος «για να μιλήσουν οι πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος», υπογραμμίζοντας ότι «χθες λήφθηκε η πρώτη ρητή απόφαση για δημοψήφισμα από το δήμο Ωραιοκάστρου», ενώ αναφέρθηκαν σε αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Θέρμης και Πυλαίας - Χορτιάτη προς αυτή την προοπτική και Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

«Εάν χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα η προσωπική μου θέση στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι υπέρ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ κάθετα αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θέρμης Σωκράτης Φάμελλος. Επίσης εργαζόμενοι της εταιρίας τόνισαν ότι «ο αγώνας δεν γίνεται για τις θέσεις εργασίας», αλλά «για το νερό που είναι δημόσιο αγαθό», σημειώνοντας τα «αποτυχημένα» εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης σε Παρίσι και Βιέννη που «εκτόξευσαν» την τιμή του νερού και την επαναφορά του σε δημόσιο έλεγχο. Τόνισαν ότι «την τελευταία τριετία η κατανάλωση στην ΕΥΑΘ μειώθηκε κατά έξι εκατομμύρια κυβικά» και ότι το 8-10% των καταναλωτών δεν μπορεί να πληρώσει τα τιμολόγια.

Το συντονιστικό προωθεί επίσης και τη συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής καμπάνιας «right2water» - http://www.right2water.eu/el.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου