Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Πανό του SOSτε το Νερό στο δημαρχείο-Αύριο το συλλαλητήριο

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
dsc_0067.jpg
Πανό μεγάλων διαστάσεων κρεμάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από την επιτροπή SOSτε το Νερό. Το πανό αναφέρεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και καλεί σε δημοψήφισμα για να ακουστεί η φωνή του Θεσσαλονικέων που αντιτίθενται στο ξεπούλημα. Η δράση αυτή είχε την υποσηριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων  Εργαζομένων Δημοσίων Υπηρεσιών Δήλωση του προέδρου του σωματείου της ΕΥΑΘ Γ. Αρχοντόπουλου(EPSU).
Αύριο, Πέμπτη 27 Ιούνη, διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 19:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενώ θα ακολουθήσει συναυλία, στον ίδιο χώρο, στις 21.00, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Ξέμπαρκοι, Γιώργος Καζαντζής, Μαρία Θωϊδου, Κώστας Πρατσινάκης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Μάκης Αϊβαζόγλου. Επιπλέον η Κατερίνα Κλεάρχου θα παρουσιάσει τα παραμύθια του νερού.

Την Παρασκευή 28 Ιούνη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην συνέλευση μετόχων  της ΕΥΑΘ στο Hyatt.
Το συντονιστικό πολιτών και φορέων τονίζει πως «Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ» και προσθέτει : «Ζητάμε την διενέργεια δημοψηφίσματος σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Είμαστε η πλειοψηφία και θα το δείξουμε». «Το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό» προσθέτει.
  

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου