Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ευρεία σύσκεψη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου


Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν φορείς και συλλόγους - μεταξύ αυτών και το SOSTE το νερό- σε ευρεία σύσκεψη σήμερα  Τετάρτη, 15 Μάη, στο θέατρο Κήπου.

Θέμα της συσκεψης θα είναι η απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό καθώς και η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στη μόρφωση για όλους.

"Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση, με τις  εξετάσεις να ξεκινούν, η κυβέρνηση επέλεξε και έβαλε μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών" αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

'Οπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί το Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται σχετικά με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε "περιπλανώμενους φαντάρους". Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν 1000 καθηγητές περίπου από όλες τις ειδικότητες στα Δυτικό ΠΥΣΔΕ και άλλοι τόσοι στο Ανατολικό ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης θα είναι χωρίς οργανική θέση μετά την αύξηση του ωραρίου.

"Την ίδια στιγμή  προετοιμάζει τις μαζικές απολύσεις 12.000 Αναπληρωτών και Ωρομισθίων άμεσα, αλλά και αρκετών χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας" τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου