Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Eκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τον υπ. Πολιτισμού της Βολιβίας για το νερό

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo σε μια μέρα αφιερωμένη στο νερό.

Ο Υπουργός είναι καλεσμένος του Συντονιστικού πολιτών και φορέων SOSτε το νερό και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Από την Κοτσαμπάμπα ως την Θεσσαλονίκη, οι αγώνες για το νερό φτάνουν στη νίκη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

"Η παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα στον αγώνα των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΑΘ που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα προς την θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης. Άλλωστε και στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας οι κάτοικοι της περιοχής με πολύ μεγάλους αγώνες πέτυχαν να ακυρώσουν την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του πόσιμου νερού που προωθούσε η κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο ενός -αντίστοιχου με το ελληνικό- προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό πολιτών και φορέων SOSτε το νερό.

Νωρίτερα ο κ. Canedo θα συναντηθεί με εκπροσώπους κινημάτων της πόλης και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου