Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

«Δεν σας θέλουμε στη Θεσσαλονίκη, παρακαλούμε αποσύρετε την προσφορά σας.»

Πανευρωπαική επιστολή σε αγοραστές ΕΥΑΘ να αποσύρουν τις προσφορές τους

Η Ευρωπαική Επιτροπή αναθεωρεί τις θέσεις της για την ιδιωτικοποίηση του νερού, εξαιρώντας το από την οδηγία για τις συμβάσεις παραχώρησης, γεγονός που προέκυψε από την πίεση 1.600.000 Ευρωπαίων πολιτών που ανάγκασαν τον επίτροπο Barnier να δηλώσει ότι: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί οι πολίτες θύμωσαν και ταυτόχρονα αναστατώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι το νερό θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί αντίθετα με τη θέλησή τους. Θα ένιωθα κι εγώ το ίδιο αν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος»
Παρόλα αυτά η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την διαδικασία πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζει απελπιστικά μόνη, σε ένα δρόμο χωρίς κανένα ουσιαστικό έρεισμα πλέον, σε ένα δρόμο που προορισμό έχει το αποτυχημένο παγκοσμίως μοντέλο της ιδιωτικοποίησης των υδάτων.
Την στιγμή που το χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δις ευρώ, να εξακολουθείς  να πιστεύεις  ότι πουλώντας μια κερδοφόρα επιχείρηση για περίπου 100 εκατομμύρια όταν  οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ κοστίζουν τα τριπλάσια, ακούγεται παράλογο. Πόσο μάλλον όταν αυτοί που επικαλείσαι ότι σε πιέζουν, εξαιρούν το νερό από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ο αγώνας του Σωματείου της ΕΥΑΘ, και του Συντονιστικού Πολιτών Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ, συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Είχαμε δηλώσει ότι αν δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση θα κινηθούμε αποτρεπτικά. Μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, έκανε ακριβώς αυτό: Με επιστολή της προς τους υποψήφιους αγοραστές της ΕΥΑΘ, τους καλεί να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πώλησης της εταιρείας.
Περισσότερες από 130 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εργατικά συνδικάτα και πολίτες από την Ελλάδα την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο ένωσαν τη φωνή τους με 50 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στέλνοντας επιστολή στους υποψήφιους αγοραστές της δημόσιας επιχείρησης νερού της Θεσσαλονίκης και ζητώντας τους να αποσύρουν την προσφορά τους. 

Ακολουθεί το Διεθνές Δελτίο Τύπου καθώς και η επιστολή με τις υπογραφές όσων την υποστηρίζουν.

Διεθνές Δελτιο Τυπου
 
Κοινωνικές οργανώσεις και Ευρωβουλευτές καλούν τις εταιρίες να αποσύρουν τις προσφορές τους για την ΕΥΑΘ

Περισσότερες από 130 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εργατικά συνδικάτα και πολίτες απ την Ελλάδα την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο ένωσαν τη φωνή τους με 50 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στέλνοντας επιστολή στους υποψήφιους αγοραστές της δημόσιας επιχείρησης νερού της Θεσσαλονίκης και ζητώντας τους να αποσύρουν την προσφορά τους.
H ομάδα έχει στείλει επιστολές σε εταιρίες συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής πολυεθνικής Suez Environment, των ελληνικών συμπράξεων ΑΚΤΩΡ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ και των ισραηλινών γκρουπ Mekorot και Αrison Ιnvestment, σχετικά με τις αναφερόμενες προσφορές τους για την ΕΥΑΘ.
Κάτω από τις συνθήκες που επέβαλε η Τρόικα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, η ΕΥΑΘ βγήκε προς πώληση από την ελληνική κυβέρνηση, ενάντια στη θέληση των πολιτών. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, εναντιώνονται στην πώληση του νερού και έχουν ξεκινήσει πολλές εκστρατείες για να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση του.
«Αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει προηγούμενο, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού συνήθως εκτόξευσε τις τιμές και σε πολλές περιπτώσεις υποβάθμισε την ποιότητα του νερού. Αν και η τάση στην Ευρώπη είναι πλέον η επανακρατικοποίηση των συστημάτων ύδρευσης, μας εξαναγκάζουν να κάνουμε το αντίθετο» λέει η Μαρία Κανελλοπούλου, συντονίστρια της δράσης Save Greek Water. “H EYΑΘ είναι η πρώτη περίπτωση ιδιωτικοποίησης νερού στην Ελλάδα, που πρέπει να σταματήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι η τάση δε θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα» πρόσθεσε.
«Οι εταιρίες που ενεπλάκησαν στην ιδιωτικοποίηση του νερού συχνά αμαύρωσαν τη φήμη τους, το ρίσκο τους αυξήθηκε και τα κέρδη τους ήταν περιορισμένα. Οι εταιρίες που στοχεύουν να αγοράσουν την ΕΥΑΘ, βασίζουν  το εταιρικό τους μοντέλο  στον καιροσκοπισμό και  θα πρέπει να το λάβουν αυτό σαν προειδοποίηση για τις δυσκολίες που έπονται» είπε ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, από το σύλλογο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.
«Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία Eldorado Gold ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής της στο χρυσωρυχείο της Χαλκιδικής. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα εταιρίας η οποία δεν είναι επιθυμητή στην Ελλάδα και την οποία οι πολίτες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για να σταματήσουν την εκμετάλλευση ενός από τους κοινούς τους πόρους. Οι κάτοικοι έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν  τις εξορυκτικές δραστηριότητες με συνεχή και δυναμική αντίσταση. Είναι η ίδια κατάσταση που διαμορφώνεται για την προστασία του δημόσιου νερού και της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη» είπε η Gabriella Zanzanaini, διευθύντρια ευρωπαϊκών υποθέσεων της Food & Water Europe.
«50 ευρωβουλευτές, από τους Συντηρητικούς, το Λαϊκό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους, τους Πράσινους , τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά, προερχόμενοι από 18 χώρες, συνυπέγραψαν την επιστολή. Η μαζική αυτή συμμετοχή είναι χαρακτηριστική της διεθνούς και τοπικής αντίδρασης στην πώληση του νερού που ζημιώσει τις εταιρίες που θα συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση. Οι εταιρίες θα πρέπει να επιδιώκουν την κερδοφορία τους μέσα από το εμπόριο ιδιωτικών αγαθών, όχι ελέγχοντας την αγορά δημοσίων αγαθών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει σαφή προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση, ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού ούτε είναι ευπρόσδεκτη, ούτε θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση» είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, που είχε αναλάβει τη προώθηση της πρωτοβουλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι πολίτες διεκδικούν να παραμείνει η επικερδής δημόσια επιχείρηση στην ιδιοκτησία του δημοσίου, όπου η πραγματική συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων στη διαχείριση του νερού είναι εφικτή. Λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου πάνω από 1 600 000 πολίτες έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του δικαιώματος στο νερό και την πρόσφατη απόσυρση από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή των υπηρεσιών ύδατος από την αμφιλεγόμενη οδηγία για τις Συμβάσεις Παραχώρησης, οι υποψήφιες εταιρείες  πηγαίνουν πραγματικά ενάντια στο ρεύμα, εμμένοντας στην προσφορά τους για την ΕΥΑΘ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

23 Ιουλίου 2013

Προς τις εταιρείες που συμμετέχουν στην διαδικασία εξαγοράς της ΕΥΑΘ
Δεν σας θέλουμε στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλούμε να αποσύρετε την προσφορά σας.

Ο τύπος αναφέρει ότι η εταιρεία σας συμμετέχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Σας ζητάμε να αποσύρετε την προσφορά σας.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ βρίσκει αντίθετους τους πολίτες της πόλης, τους εργαζόμενους, καθώς και τους δήμους της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος λόγος που η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης είναι ακόμη σε εξέλιξη είναι γιατί αυτή επιβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται υπό την πίεση της Τρόικας για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Δεν υπάρχει τίποτα ευγενές στην κερδοσκοπία από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ούτε για εσάς ούτε για την εταιρία σας. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζονται από πολλές άλλες ομάδες ανησυχούν ότι η εταιρία σας από αυτή την επένδυση θα επιδιώξει κέρδη εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές, είναι πιθανό να  αντιμετωπίσετε μεγάλο διάστημα παρατεταμένης αντίδρασης τόσο στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι αγώνες αυτοί είναι καλά οργανωμένοι και τεκμηριωμένοι. Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες καταλήγουν με τη φήμη τους αμαυρωμένη, την αξιοπιστία τους κατακερματισμένη, τους επιχειρηματικούς κινδύνους αυξημένους και τα κέρδη περιορισμένα. Πιστεύουμε ότι η προσφορά σας βασίζεται σε μια αδύναμη επιχειρηματική υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι επιχειρήσεις σήμερα δεν βασίζουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στον οπορτουνισμό, ούτε λαμβάνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι σαφώς ανεπιθύμητες.
Υπάρχει εναλλακτική λύση για την ΕΥΑΘ, που υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους δήμους, και εμάς. Αυτή είναι να παραμείνει το νερό στην ιδιοκτησία του δημοσίου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Απορρέει από το γεγονός ότι το νερό είναι ένα κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ (2010) και την επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το ‘Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα’.
Ζητούμε λοιπόν να αποσύρετε την προσφορά σας και να αφήστε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να καθορίσουν το μέλλον της ΕΥΑΘ.

Με εκτίμηση,
Υπογράφτηκε από

GREECE
Organisations

 Art Bank, Greece
 Athens Initiative for a self - organized field at Hellenikon, Greece
 Citizens of Pilio against the privatization and sell-off of water, Greece
 Citizens' Initiative for a fundamental constitutional revision
 Consumer Social Cooperative of Thessaloniki "Βίος Coop", Greece
 Ecological Group “Mother Earth”, Pieria, Greece
 Ecology-Solidarity (Oikologia – Allilengyi), Greece
 Ecological Movement of Thessaloniki, Greece
 Ecology-Greens (Oikologi – Prasinoi) of Central Macedonia
 ELE Audit committee for the public debt of Greece
 Environmental Society of Preveza, Greece
 FOINIX Organization for sustainable growth applications, Crete
 Free Popular Resistance Group (E.L.L.A.S.), Greece
 Hellenic Biodiversity Center, Greece
 Ikaria Center for Documentation, Research and Action, Greece
 Initiative 136, Greece
 Initiative for an understanding of waste disposal management, Greece
 Network of Exchange and Solidarity of Magnesia, Greece
 Pancretan Struggle Network against Industrial Renewable Energy Sources
 People's University of Social Solidarity Economy, Greece
 PROSKALO - Cooperation Initiative for the Social and Solidarity Economy
 SEEYATH, Somateio Ergazomenon EYATH, Greece
 SOStetoNERO, Greece
 Save Greek Water, Greece
 Trade Unions Centre of Thessaloniki, part of G.S.E.E, Greece
 EDOTH N/T ADEDY THESSALONIKIS
 Without Debt, Without Euro - Community of Thought and Action, Greece


EUROPE
Organisations


 Action from Ireland, Ireland
 Agua de Todos, Portugal
 Abvakabo FNV, The Netherlands
 Aquattac
 Alburnus Maior Association (Save Rosia Montana Campaign)
 Asociatia Bankwatch Romania
 Associação Sindical dos Profissionais da Inspecção Tributária, Portugal
 ATTAC Austria
 ATTAC Castilla y León, Spain
 ATTAC España
 ATTAC Norway
 Berliner Wassertisch, Germany
 BSRB Federation of State and Municipal Employees, Iceland
 Campaign for the Welfare State, Norway
 Centro di Volontariato Internazionale, Italia
 CGSP Centrale Générale des Services Publics Wallonne, Belgium
 Confederação Portuguesa das Colectividades de Cultura, Recreio e Desporto (CPCCRD), Portugal
 Coordination Eau Île-de-France, France
 Corporate Europe Observatory
 Coordination Gaz-Électricité-Eau Bruxelles, Belgium
 Coordination Rhône-Méditerranée des Associations des Usagers de l'Eau, France
 CSC-FEC, Belgium
 Eau Bien Commun PACA, France
 Eau Secours 34, France
 Ecologistas en Acción, Spain
 Eco Ruralis Association - In support of traditional and organic farmers
 ELA, Basque Workers Solidarity
 Euracme, Belgium
 European Federation of Food Agriculture and Tourism Trade Unions, Belgium
 European Federation of Public Service Unions
 Federacion de Empleados Publicos de la Union Sindical Obrera, España
 Federation "Construction, Industry and Water-Supply" - "PODKREPA", Bulgaria
 Fédération des services publics CGT, France
 FOA – Trade and Labour, Denmark
 Food & Water Europe
 Forum Italiano Movimenti per l'Acqua, Italy
 Foundation for Environment and Agriculture, Bulgaria
 France Libertés - Fondation Danielle Mitterrand, France
 Gemeingut in BürgerInnenhand (GiB), Germany
 GoodPlanet Belgium
 Government and Public Entities Section – General Workers’ Union, Malta
 InfOMG - Information Center about GMO's, Romania
 Ingénieurs sans frontières, Belgium
 Institut Européen de Recherche sur la Politique de l'Eau, Belgium
 Kairos Europe
 Marée Citoyenne, France
 Movimento Pela Água, Portugal
 Mouvement Utopia, France
 Pancyprian Freedom Guild Worker Water Boards, Cyprus
 Parti ÉGALITÉ, Belgium
 Social Development Cooperative, The Netherlands
 SIPTU Services Industrial Professional and Technical Union, Ireland
 Swedish Municipal Workers Union, Kommunal, Sweden
 Sindikata zdravstva Crne Gore, Montenegro
 The Angry Youth - informal group in Cluj-Napoca, Romania
 The Corner House, UK
 The Finnish Public Services Unions' EU Party FIPSU ry, Finland
 The Slovak-Scandinavian cooperative Urd, Slovakia
 Trade Union of Local Government Employess, Denmark
 Trade Union of State and Local Goverment Employees, Croatia
 Trade Union of Public and Welfare Sectors JHL ry, Finland
 Objectif Ô, Belgium
 Organic Agriculture Association, Albania
 Oxfam Solidarité, Belgium
 PROTOS, Belgium
 Re:Common, Italy
 Re.Generation - Bucharest, Romania
 VISION, Sweden
 Vodovod I Kanalizacija, Sarajevo, Bosnia & Herzegovina
 Water Movement Norway
 WIB “Wasser in Bürgerhand”, Germany
 Unison, Bristol Water Services Branch, UK
 UNIÃO DOS SINDICATOS DE LISBOA (USL/CGTP-IN), Portugal
 Zukunftskonvent, Germany


INTERNATIONAL
Organisations

 Alliance of Government Workers in the Water Sector, Philippines
 Blue Planet Project, Canada
 Canadian Union of Public Employees, Canada
 Citizen's Front for Water Democracy (CFWD), India
 Confederation Chretienne des Syndicats Malgaches “Sekrima”, Madagascar
 Federación Nacional de Trabajadores del Agua Potable del Peru, Peru
 Federation of Parastatal Bodies and Other Unions, Mauritius
 Food & Water Watch, USA
 Information Resource Centre (For Mah. labour) Nagpur, India
 Jubilee South Asia Pacific Movement on Debt and Development
 KRuHA people's coalition for the right to water, Indonesia
 LDA EU, Pakistan
 Nagpur Municipal Corporation Employees Union, India
 National Platform Against Water Privatization (NPAWP), India
 The Council of Canadians, Canada
 Transnational Institute
 Public Sector Employees Fedration of Pakistan, Pakistan
 Public Service Alliance of Canada, Canada
 Public Services International
 Red Vida, the Americas
 South African Municipal Workers Union (SAMWU), South Africa
 Su Hakki Kampanyasi, Turkey
 Swarna Hansa Foundation, Sri Lanka
 Water & Energy Users' Federation (WAFED), Nepal


Members of the European Parliament

 ANDERSON Martina, Confederal Group of the European United Left - Nordic
      Green Left, Ireland
 ARLACCHI Pino, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Italy
 ARSENIS Kriton, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Greece
 BALDINI Marino, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Croatia
 BÈLIER Sandrine, Group of the Greens/European Free Alliance, France
 BENNAHMIAS Jean-Luc, Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe, France
 CASHMAN Michael, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, United Kingdom
 CASTEX Françoise, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, France
 CHILDERS Nessa, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Ireland
 COFFERATI Sergio Gaetano, Group of the Progressive Alliance of Socialists
      and Democrats in the European Parliament, Italy
 DELVAUX Anne, Group of the European People's Party (Christian Democrats), Belgium
 EICKHOUT Bas, Group of the Greens/European Free Alliance, Netherlands
 GARCIA-HIERRO CARABALLO Dolores, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament, Spain
 HÂNDEL Thomas, Confederal Group of the European United Left - Nordic
       Green Left, Germany
 JAAKONSAARI Liisa, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Finland
 JADOT Yannick, Group of the Greens/European Free Alliance, France
 JONG de Cornelis, Confederal Group of the European United Left - Nordic
       Green Left, Netherlands
 KADENBACH Karin, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Austria
 KLEVA KEKUŠ Mojca, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Slovenia
 KLUTE Jürgen, Confederal Group of the European United Left - Nordic Green Left, Germany
 KOVÀCS Béla, Non-attached Members, Hungary
 LAMBERT Jean, Group of the Greens/European Free Alliance, United
       Kingdom
 LEICHTFRIED Jörg, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Austria
 LEINEN Jo, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in
       the European Parliament, Germany
 MERKIES Judith A., Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Netherlands
 MILANA Guido, Group of the Progressive Alliance of Socialists and   Democrats in the European Parliament, Italy
 MIRANDA Ana, Group of the Greens/European Free Alliance, Spain
 PALECKIS Justas Vincas, Lithuania
 PAPADOPOULOU Antigoni, Group of the Progressive Alliance of Socialists
      and Democrats in the European Parliament, Cyprus
 PERELLO RODRIGUEZ, Andres, Group of the Progressive Alliance of
       Socialists and Democrats in the European Parliament, Spain
 PIRILLO Mario, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats      in the European Parliament, Italy
 PITTELA Gianni, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Italy
 PRODI Vittorio, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament, Italy
 REGNER Evelyn, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Austria
 RIVASI Michèle, Group of the Greens/European Free Alliance, France
 ROMEVA I RUEDA Raül, Group of the Greens/European Free Alliance, Spain
 RÜHLE Heidi, Group of the Greens/European Free Alliance, Germany
 SCHOLZ Helmut, Confederal Group of the European United Left - Nordic
      Green Left, Germany
 SIMON Peter, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament, Germany
 STADLER Ewald, Non-attached member, Austria
 STAES Bart, Group of the Greens/European Free Alliance, Belgium
 TARABELLA Marc, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Belgium
 TOIA Patrizia, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats    in the European Parliament, Italy
 ULVSKOG Marita, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Sweden
 VAJGL Ivo, Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe,
      Slovenia
 WEIDENHOLZER Josef, Group of the Progressive Alliance of Socialists and
       Democrats in the European Parliament, Austria
 WILS Sabine, Confederal Group of the European United Left - Nordic Green
       Left, Germany
 WOJCIECHOWSKI Janusz, European Conservatives and Reformists Group,
       Poland
 ZANONI Andrea, Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe,Italy
 ZIMMER Gabi, President of Confederal Group of the European United Left -
      Nordic Green Left, Germany, Germany

INDIVIDUALS

 David McDonald, Professor, Queen’s University, Canada
 David Barkin, Profesor de Economía, Mexico
 Lucienne THIPHAINE, journaliste et plasticienne. France
 Ursula Pezeu, sophrologist, translator, France
 Jutta Schutz, Aquattac
 Leslie Franke and Herdolor Lorenz, Kernfilm
 Evgnomia Xinu, Thessaloniki, Greece
 Christophe Thurotte, Chargé d'études, GAIA Concept, France

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου