Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Για το Δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου

Κυριακή 18 Μαΐου 2014. Οι Θεσσαλονικείς προσήλθαν στη κάλπη του Νερού και με συντριπτική πλειοψηφία ανέδειξαν την αντίθεση τους στις προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την παροχή των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ Α.Ε. Η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακή, με 218.000 πολίτες να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα (το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές) και με το 98% εξ’ αυτών να τάσσεται ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ.
Η 18η Μαΐου 2014 είναι ημέρα με ιστορική σημασία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, του πληθυσμού και της κουλτούρας της, σχετικά με τη χάραξη της πολιτικής σε ότι αφορά τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά με αρχή το ΝΕΡΟ της πόλης.
Το «SOSτε το Νερό» συγχαίρει τους πολίτες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που με την άμεση ανταπόκριση και προσέλευσή τους στη ΚΑΛΠΗ του ΝΕΡΟΥ ανέδειξαν την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών (δηλαδή της πώλησης του πακέτου των μετοχών) της ΕΥΑΘ Α.Ε .
Το «SOSτε το Νερό» ευχαριστεί τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για την απόφασή τους για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας που ανέλαβε το συντονισμό και την εκτέλεση του.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου που παρείχαν εθελοντικά τη νομική τους υποστήριξη, ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του δημοψηφίσματος.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συνδικάτων και κινημάτων του νερού που συνέβαλαν με κάθε τρόπο και με την παρουσία τους στην επιτυχία του δημοψηφίσματος.     
Ευχαριστούμε πάνω από όλα τους εθελοντές πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήταν η κινητήρια δύναμη που ανέλαβε και έφερε σε πέρας την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς τα μέλη και τους εθελοντές των κινήσεων και οργανώσεων της πόλης για τη συνεργασία τους στην οργάνωση και υλοποίηση του δημοψηφίσματος.
Το «SOSτε το Νερό» δεσμεύεται να συνεχίζει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη για περαιτέρω δράση ενημέρωσης και για αντιμετώπιση παρόμοιων προκλήσεων προς όφελος των σημερινών, αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου