Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης εναντίον της πώλησης ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΕΒΖ


Διαφωνία στην πώληση τριών δημόσιων επιχειρήσεων (την Εταιρία Ύδρευσης (ΕΥΑΘ), τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ)) εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «δεν πρέπει κάτω από το άγχος της πίεσης των δανειστών να πωληθούν χρήσιμοι φορείς, μόνο για εισπρακτικούς, δημοσιονομικούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι φορείς αυτοί πρέπει να μείνουν με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας».
Για την ΕΥΑΘ, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι δεν είναι ενδεδειγμένη λύση η δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στη θέση ενός κρατικού μονοπωλίου.
Για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους με βάση την κερδοφορία του, αλλά και για εθνικούς λόγους, δίνοντας βαρύτητα και στην αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων. «Πρέπει η όποια διαδικασία να αφορά μακροχρόνια παραχώρηση - αξιοποίηση χώρων και να μην αγγίζει την μετοχική σύνθεση του ΟΛΘ» προσθέτει.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης  βασικό πυλώνα του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας μας και συμπληρώνει: «η διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγικής δραστηριότητας πρέπει να είναι στις προτεραιότητες».

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου